Reis garantie

Reisorganisaties en aanbieders van pakketreizen hebben wettelijk de verplichting een reisgarantie te bieden. De garantie voorkomt dat consumenten de vooruitbetaalde reissom kwijt zijn in geval van financieel onvermogen of faillissement van de aanbieder. De reisgarantie garandeert tevens dat reizigers die op reis zijn, gerepatrieerd worden. Een pakketreis is een reis die bestaat uit het vervoer en overnachtingen indien deze samen worden verzorgd door de reisorganisatie.

GGTO-Reisgarantie fonds

 logo van GGTO reisgarantieAmerica’s Exclusive is aangesloten bij het Garantiefonds van de GGTO onder nummer 1393. Het GGTO is een reisgarantiefonds speciaal voor kleinschalige reisspecialisten. Dit fonds is voor kleine specialisten een alternatief voor de SGR.
Het GGTO-fonds biedt de zekerheid waar de klant recht op heeft. Een recht dat ook in de wet is vastgelegd. Mocht een reisorganisatie tussen het moment van de (aan)betaling en de feitelijke reis failliet gaan, dan ontvangt de klant de betaling(en) retour.
De Stichting GGTO staat er garant voor, dat het reeds betaalde deel van een reissom terugbetaald wordt indien America’s Exclusive in financieel onvermogen komt. Zowel vóór vertrek, als ook tijdens de reis van de klant. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens het verblijf de terugreis indien America’s Exclusive als gevolg van eventueel financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen.

Voor deze garantiestelling wordt standaard een vaste klantenbijdrage van €15,- euro in rekening gebracht op de factuur voor facturen tot €10.000 Voor facturen boven dit bedrag wordt tweemaal de bijdrage gevraagd. Deze bijdrage komt volledig ten goede aan het fonds. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

Hoe het werkt

Een aangesloten touroperator is te herkennen aan GGTO-logo op haar website en op het briefpapier. Ook wordt de garantieregeling van het Garantiefonds GGTO vernoemt in de reisvoorwaarden.
Op de website van de stichting (stichting-ggto.nl) vindt u alle aangesloten touroperators. Staat uw reisaanbieder er niet bij? Dan biedt uw reisorganisatie geen garantie via dit garantiefonds.
America’s Exclusive staat vermeld onder de naam van haar zusterorganisatie America’s Tent Lodges.

De volledige tekst over het garantiefonds van de Stichting GGTO kunt u hier downloaden.

Vereniging van kleinschalige reisorganisaties VvKR

VvKR logoAmerica’s Travel Lodges is tevens aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties.
Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we expertise om zowel voor de reisorganisatie als voor de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.
Voor meer informatie kijk op website van de VvKR