wijnreis naar het noorden

landkaart met de routeIn de Verenigde Staten is een groot aantal wijngebieden. Veel meer dan de meeste mensen weten en zeker meer dan de meeste Europeanen denken. Veel van de wijnen uit minder of onbekende gebieden komen helemaal niet buiten de eigen landsgrenzen. Daarom zijn ze hier in Europa dan ook niet te verkrijgen en dus niet bekend.
De wijnen uit deze gebieden zijn echter vaak wel van uitstekende kwaliteit. De wijninkoper (zakelijk of prive) die op zoek is naar iets bijzonders, maakt grote kans om te slagen tijdens deze reis. Wijnen van hoge kwaliteit voor een goede prijs. Menig koper kan dan ook, dankzij deze reis, iets speciaals toevoegen aan de collectie. Voor een privé wijnkelder, maar zeker ook voor een restaurant.

Deze reis in het kort:

De reis draait om het bezoeken van een aantal goede, maar onbekende wijnhuizen. Maar de reis voert door een schitterend gebied, dus er is ook voldoende tijd ingeruimd om te genieten van het natuurschoon.
De reis begint in Portland, Oregon. Na een paar dagen in deze fantastische, ontspannen en mondaine stad staan de eerste bezoeken aan wijnhuizen op de planning. Om te beginnen in de buurt van Portland. Daarna volgt een prachtige rit langs de Columbia river naar Yakima, in Washington State. Rond deze stad ligt veel bijzondere landouw en eveneens een uitgestrekt wijngebied. Dwars door de Rocky Mountains steken we over naar de volgende stop Idaho, waar voor Nederlandse begrippen vrijwel onbekende wijnen vandaan komen. Sterker nog: zelfs een paar goed ingevoerde kenners wisten niet dat er überhaupt goede wijnen uit Idaho kwamen.
Via Yellowstone NP gaan de reis naar de laatste stop voor wijn: Moab, Utah. Deze staat produceert uitstekende wijnen die de afgelopen jaren alle kwaliteitsprijzen hebben gewonnen en de beste ervan komen uit de buurt van Moab. De reis eindigt in Salt Lake City om nog even te ontspannen alvorens terug te vliegen.

U wilt nog even blijven na de reis? Voor tips voor uitbreiding, klik hier
Mail ons voor informatie                Download de flyer


Saturday Market, downtown Portland. Een must-see