Wijnreis naar zuiden

Deze reis is ontwikkeld zodat geïntresseerden kennis kunnen maken met het grootste gebied voor de Amerikaanse wijncultuur: de Napa Valley. Deze streek in California staat inmiddels bekend om de uitstekende wijnen.

Proeven in Amerika gaat altijd samen met eten.

Tijdens deze reis wordt de Napa Valley op een speciale manier doorkruist en wordt een bezoek gebracht aan een spraakmakend wijnhuis, dat van de beroemde Francis Ford Coppola.
Voordat de reis echter in de Napa Valley aankomt, wordt eerst een meer onbekende wijnstreek bezocht in het grensgebeid van Utah en Colorado. Deze streek is minder bekend als wijngebied in Nederland, maar er wordt hier een aantal bijzondere wijnen gemaakt die zeker het proeven waard zijn.

Deze reis in het kort:landkaart met de route

De reis begint in Denver, Colorado. Na een kennismaking met deze heerlijke stad gaat het per trein dwars door de Rocky Mountains naar de grens met Utah. In de grensstreek van deze twee staten wordt een aantal wijnhuizen bezocht. Vervolgens vliegen we naar het zonnige California waar allereerst een bezoek aan de Napa Valley wordt gebracht. Volgens velen het hart van de Amerikaanse wijnindustrie. Ook hier wordt een deel van de reis als zeer bijzondere treinreis gemaakt. San Francisco mag natuurlijk niet ontbreken in deze rondreis. Niet voor de wijn, maar zo dichtbij deze schitterende stad, dan mag je dat niet missen. Daarna reizen we langs de kust van California waar nog meer uitstekende wijnhuizen bezocht worden. De reis eindigt in Los Angeles waar u bij kunt komen van alle indrukken.

De beschrijving heeft het over “we” omdat deze reis is ontwikkeld en bedoeld als groepsgreis. Maar er is natuurlijk niets op tegen om de reis alleen te maken, met z’n twee├źn of met vrienden.

U wilt nog even blijven na de reis? Voor tips voor uitbreiding, klik hier
Mail ons voor informatie                Download de flyer


De kennismaking met de Amerikaanse wijn gaat verder dan de wijngaard